Trăiește clipa!

Viața e prea scurtă ca să te abții de la lucrurile pe care ți le dorești - lucrurile care te fac fericit.

Follow by Email

joi, 2 ianuarie 2014

Ce te faci?

Și poate că există un motiv pentru care filmele romantice și toate cele cu happy-end nu durează mai mult de două ore - două și ceva. Alt motiv în afară de faptul că oamenii nu au mai multă răbdare și se pot plictisi înainte de a prinde finalul.
Poate pentru că și în viața reală cele mai frumoase momente, acele momente ”ca în filme” nu durează mai mult. Pentru că dacă ar dura mai mult, atunci n-ar mai avea happy-end. După acest interval de timp încep să apară iluziile, falsele speranțe, dramele închipuite, tristețea și durerea. Apare acea conștientizare că pur și simplu asta a fost tot, atât a durat, că s-a terminat și e cazul să mergi mai departe. Să-ți continui viața, să trăiești alte și alte momente magice și niciodată să nu consideri că ele vor dura pentru totdeauna. Pentru că dacă o faci, vei fi dezamăgit.
Dar ce faci când rămâi blocat în acel moment, în amintirea acelor clipe magice și nu vrei să le dai drumul? Când mai vrei o șansă, o șansă ca filmul acesta să dureze mai mult și nu te gândești la finalul fericit pentru că pur și simplu nu vrei să fie un final, cel puțin nu deocamdată, nu în viitorul apropiat. Vrei să țină la nesfârșit, să te pierzi în acele clipe și să nu existe nimic care să te aducă la realitate sau dacă totuși se întâmplă să constați că aceea e realitatea, așa minunată cum o simți tu.
Să mergi mai departe este atât de ușor de zis, dar totuși atât de greu de făcut... Chiar și atunci când crezi că ai reușit apar anumite elemente care te trag înapoi, care îți aduc înapoi acele trăiri și doare. Și vrei să mergi înainte și nu poți. Pentru că atunci când sunt implicate sentimente nu se mai aplică regula ”dacă vrei, poți”. Am vrea noi să fie atât de simplu. Să-ți dorești din tot sufletul ca un sentiment să dispară și paf! el să dispară. Dar crunta realitate te lovește în față și îți arată că încă o dată te-ai înșelat în privința ei. Că întotdeauna poate fi mai rău și că niciodată nu scapi de ceea ce ți-e frică. Că ea poate să-ți ofere o mulțime de lecții și tu poți să-ți petreci întreaga existență încercând fără succes să-i dai vieții o lecție. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu